Skapa trygga relationer på jobbet

En introduktion till SCARF-modellen

Denna utbildning är för dig som vill stärka ditt självledarskap och lära mer om hur du kan använda SCARF-perspektivet för att bygga in psykologisk trygghet i arbetsklimatet.

Utbildningen ger kunskap om de undermedvetna processer som sker i hjärnan när vi interagerar med varandra, t.ex. på jobbet. Du kommer få insikt om vad som gör oss trygga eller otrygga i ett socialt sammanhang och vad det får för konsekvenser för våra beteenden, vår kommunikation och våra reaktioner. 

Intressant och inspirerande!

En väldigt intressant och inspirerande utbildning i Neuroledarskap och SCARF-modellen jag skulle rekommendera varmt! Med intressanta filmer och bra diskussionsfrågor fick jag möjligheten att fundera över vad som triggar mig och min hotrespons, men också hur jag i min roll på jobbet kan påverka genom att förstå varför vi reagerar och agerar som vi gör.

Johanna Dullaway

Mycket bra utbildning som gett mig verktygen jag saknat.

En lätt och lärorik utbildning som man kan genomföra när det passar en själv. Dessutom får man tillgång till en mycket bra arbetsbok där man får jobba sig igenom olika frågor/teman. Utbildningen är den bästa utbildning jag gått och som gett mig verktygen jag har saknat för att förstå mig själv och veta hur hantera stress eller sådant som gör att jag reagerar negativt.

Gunn-Henny Dahl

Insiktshöjande!

Kursen har gett mig en hel den insikter om hur och varför vi agerar som vi gör i olika situationer. Det ger mig en mycket bättre förståelse i att hantera mitt jobb och min vardag. Jag kan agera mera proaktivt.

Agneta Elison

Utbildningens innehåll

Utbildningens innehåll

Kursledare
Eva Hamboldt

Eva är organisationskonsult och grundare till konceptet Neuroledarskap i praktiken®.

Sedan 2015, då Eva introducerade neuroledarskap och "hjärnsmart ledarskap" i Sverige är hon en flitigt anlitad föreläsare och har utbildat både konsulter och ledare inom området.

Eva har en fil kand. i kommunikationsvetenskap och beteendevetenskap och en Master i Neuroledarskap från Neuroleadership Institute i New York.

Onlinekurs - flexibelt, effektivt och tillgängligt för fler

Utbildningen är 100% digital och "on-demand". Med det menar vi att inga moment är schemalagda en viss tidpunkt utan du genomför utbildningen när, var och hur du vill. Arbeta intensivt under en heldag eller sprid ut kursen över flera veckor – du bestämmer takten! Allt material är inspelat så du kan pausa och se om när du vill.  

Varje modul består av en blandning av föreläsningar, konkreta exempel, självtest och reflektionsfrågor – en genomtänkt mix för optimalt lärande och engagemang. Du kan omsätta det du lär dig direkt i din vardag.

4 500 SEK

Exklusive moms (25%)

  • För ledare och medarbetare
  • 100% digital & "on-demand"
  • Motsvarar en heldagskurs
  • Dokumentation ingår
  • Tillgång i 3 månader

Om ni är fler än 2 från samma organisation som vill gå erbjuder vi alltid en rabatt. Kontakta oss för offert!

Erbjudande t.o.m. 20 december - 25% rabatt. Ange SCARF25 vid betalning.

Metodik & pedagogik 

Våra utbildningar är designade utifrån vad hjärnan gillar
Korta moduler

Vår hjärna klarar normalt sett bara av att hålla full uppmärksamhet i tjugo minuter, utbildningen består därför av korta moduler. När du avslutat en modul blir det naturligt att ta paus. Varje modul består av en mix av föreläsningar, exempel, självtest och reflektion så du håller dig uppmärksam och engagerad.  

Hög igenkänningsfaktor

För att kunskap ska fastna behöver det vi hör, ser eller läser upplevas relevant för oss - vi behöver veta vad vi ska ha den nya kunskapen till. I utbildningen utgår vi från exempel med hög igenkänningsfaktor och konkret nytta. Igenkänning skapar dessutom känslor vilket gör dig mer alert och hjälper dig att fokusera och lära.  

Storytelling  

Vår hjärna gillar berättelser och de gör att vi lär oss saker lite bättre. I utbildningen använder vi oss av storytelling i korta animerade videos som illustrerar vanliga situationer på arbetsplatsen. Vi jobbar således med både berättande och visualisering för att hjälpa vår hjärna att minnas, skapa associationer och insikter.

Reflektionsfrågor 

Individuell reflektion är ett effektivt sätt att landa insikter om oss själva kopplat till teorier. När du som deltagare får omsätta ny kunskap i en för dig verklig kontext och kan relatera till tidigare kunskap och egna erfarenheter integreras nya minnen med gamla och det sker ett lärande.  

Tillämpning i praktiken 

I kursen uppmuntras du att omsätta det du lärt dig i din vardag och vi ger konkreta exempel på hur du kan göra det steg för steg. Vi ger också tips på hur du kan sprida kunskapen vidare till andra samtidigt som du gör kunskapen till din och genererar nytt lärande.   

Tid för att landa nya insikter 

Vi skapar minnen mer effektivt om vi får arbeta med vårt lärande över tid. När du gör uppehåll mellan modulerna kommer insikterna hinna landa innan nya teorier presenteras. Din hjärna får möjlighet att bearbeta kunskapen även när du vilar, sover eller gör helt andra saker. 

Vanliga frågor om digital utbildning

En digital utbildning (onlinekurs) är perfekt för dig som vill gå en utbildning i din egen takt och göra det när du vill.

Du går utbildningen via vår utbildningsplattform. Du behöver tillgång till en dator, surfplatta eller mobiltelefon och en bra internetuppkoppling.

När du köpt utbildningen skickas ett bekräftelsemejl med inloggningsuppgifter till utbildning. Din inloggning till utbildningen är öppen i 3 månader.

Inget extra utbildningsmaterial behövs. En arbetsbok finns att ladda ner i utbildningsplattformen.  

Du har två alternativ att välja på när det kommer till betalning av utbildningen:

1. KORT - Betala med kort direkt på plattformen.
2. FAKTURA – Mejla oss dina fakturauppgifter så skickar vi en faktura.

Läs mer om våra köpvillkor.

Vi har sammanställt de vanligaste frågorna som kommer in till vår support här, ett första steg är att kolla om du kan få hjälp den vägen.

Om det inte fungerar skickar du ett meddelande till oss via vårt supportformulär

Fördelar med digitala utbildningar (e-learning)

Tillgängligt och flexibelt
Du väljer själv var du sitter geografiskt och när i tiden du går utbildningen. Kurserna är indelade i moduler som kan genomföras en och en eller alla i en följd - du väljer tempo.

Effektivt och ekonomiskt
Har du svårt att avsätta en heldag för kurs? Att få in en kort utbildningsmodul under arbetsdagen är lättare. Inga resor eller hotellkostnader tillkommer - ytterligare en fördel.

Pedagogiskt och lättsamt
Korta moduler underlättar fokus och lärande. Vi mixar föreläsningar, exempel, självtest och reflektion för att hålla dig engagerad. Du kan pausa, se om och repetera.